Waar kunt u wereldwijd gaan zwemmen ? De beste strand- en kustbestemmingen om van maand tot maand te zwemmen

Associeert u de vakanties noodzakelijkerwijs met heerlijk dagelijks zwemmen in de zee? Ontdek elke maand van het jaar de beste strand- en zeebestemmingen in Europa en de rest van de wereld om te zwemmen. U vindt voor elke maand van het jaar onze aanbevelingen over de beste kustbestemmingen waar het zeewater gegarandeerd aangenaam is om te zwemmen en een wereldkaart met de gemiddelde zeetemperatuur voor elk land om te weten waar te gaan zwemmen.

Waar kunt u gaan zwemmen: welke maand wilt u vertrekken voor een vakantie aan zee?

Deel deze pagina:

Waar kunt u gaan zwemmen op elk continent?

Je droomt ervan om je vakantie op een plek door te brengen, waar je van het heerlijk warme en kristalheldere zeewater kunt genieten, en dit allemaal in een betoverende omgeving. Vakantiebestemmingen op zee over de hele wereld verschillen per seizoen. En of je nu in januari, april of november besluit te vertrekken, je kunt altijd naar een hemelse bestemming vertrekken waar je onder ideale omstandigheden kunt baden.

Als je ervoor kiest om in Europa te blijven, geef dan de voorkeur aan het zomerseizoen. Gedurende deze periode worden de mediterrane kusten zoals de Costa Daurada in Spanje geprezen door zomerbezoekers voor de perfectie van de zeewatertemperatuur. De badplaatsen in het zuiden van het Iberisch schiereiland, zoals de Algarve in Portugal, hebben niets te benijden aan de prachtige zomerbestemmingen van de mediterrane eilanden en de Adriatische kusten van Italië. De stranden van Cyprus, Malta en Sardinië zorgen voor een magische omgeving. Voor een bestemming die ontsnapping en verandering van omgeving combineert, concurreren de Balearen en de archipel van Madeira in schoonheid. Europa heeft echt prachtige plekken die gewoon wachten om ontdekt te worden.

In Amerika bieden de kusten langs de Caribische Zee een groot deel van het jaar perfecte zonbestemmingen en stranden. Net als Costa Rica zal Mexico je laar dromen met zijn Riviera Maya, niet ver van Cancún. Vooral omdat het mogelijk is om pre-Spaanse overblijfselen te ontdekken. En als je een passie hebt voor watersport, zullen de vredige kusten je tevreden stellen met hun vele plekken waar je surfen, kitesurfen of de zeescooter kan proberen, of het nu in Californië is, in Hanauma Bay op Hawaï of in Acapulco. Samba-liefhebbers hebben niets te verliezen door rechtstreeks naar Brazilië te gaan om van het beroemde Paco cabana-strand te genieten.

De mooiste stranden van Azië zijn te vinden op de Andaman-archipel, op de Malediven-atollen of op eilanden zoals Phuket of Koh Phi Phi in Thailand. Voor een ontspannen verblijf in weelderig groen, zullen Sri Lanka en de Indiase kusten je misschien verrassen met de schoonheid van hun zandstranden. Voor duikliefhebbers is het Filippijnse mariene milieu rijk aan kleuren. Azië zit vol met prachtige plekken waar zwemmen een puur moment van plezier zal zijn. Maar om van je verblijf te genieten, moet je het moessonseizoen vermijden, dat door overvloedige regen wordt gekenmerkt.

Afrika heeft verschillende paradijselijke badplaatsen en prachtige en goed uitgeruste badplaatsen. De kusten van Tunesië en de Atlantische kusten van Marokko zijn perfect voor een verblijf met thalassotherapie. Aan de andere kant zijn Tanzania en zijn kusten perfect voor momenten van rust. Surfen en watersporters zullen tevreden zijn met de klimatologische omstandigheden van Kaapstad en de Zuid-Afrikaanse kusten. In de categorie paradijselijke eilanden hebben we Kaapverdië, Seychellen, Réunion, Mauritius en Madagaskar, die niet te missen bestemmingen zijn.

Als je een voorkeur hebt voor het Midden-Oosten, is het zomerseizoen de beste tijd om daarheen te gaan. Antalya en Bodrum, in Turkije, zijn gunstig voor kusttoerisme. Voor degenen die buiten de gebaande paden willen denken: de kusten van de Dode Zee zullen je het plezier van thalassotherapie laten ontdekken. Duikliefhebbers zullen hun geluk vinden in Hurghada of Sharm el-Sheik, essentiële bestemmingen met de beroemde piramides van Egypte: absoluut te bezoeken. Ook voor Jemen, op het eiland Socotra of aan de kusten van de Verenigde Arabische Emiraten vind je prachtige duikplekken.

Wat ontsnappingsbestemmingen betreft: de Caribische eilanden zijn trouw aan hun reputatie, zoals Punta Cana in de Dominicaanse Republiek of de stranden met kokospalmen van Guadeloupe. Cuba zal je niet teleurstellen met zijn rum, salsa's en natuurlijk zijn prachtige stranden zoals Cayo Santa Maria. Vooral omdat de klimatologische omstandigheden een groot deel van het jaar fantastisch zijn.

Verander eenheden