Waar kunt u gaan zwemmen en naar het strand gaan in januari 2025? Waar vindt u een aangename zeetemperatuur in de maand in januari?

Wilt u naar het strand gaan in januari? Maar waar gaat u heen om er zeker van te zijn dat het water de juiste temperatuur heeft en u op een aangename manier kunt zwemmen? Het antwoord is hier te vinden met de zeetemperatuur in januari wereldwijd en onze adviezen naar welke bestemmingen toe te gaan om verzekerd van de zee te genieten.

Top 15 van landen om te gaan zwemmen in januari 2025Waar kunt u gaan zwemmen in de maand januari wereldwijd?

Als je, om de koude winter te vergeten, van plan bent om naar de zon op vakantie de vertrekken, om van de aangename warmte van zeewater te genieten, is het beter om goed je bestemming te kiezen, want de mooie plekken om te zwemmen in januari zijn talrijk. Of je nu besluit om naar het Caribisch gebied of Zuidoost-Azië te gaan: er is keuze genoeg.

In Europa zijn de meeste kustplaatsen niet geschikt om in de zee te zwemmen omdat de watertemperatuur koud is, of zelfs vriest. Zelfs bekende badplaatsen, bekend voor de kwaliteit en warmte van hun zeewater, kunnen je alleen maar vrij fris zwemmen aanbieden: een paar voorbeelden zijn de stranden van Kreta of Cyprus.

Kies je voor Noord-Amerika, in dit geval de Verenigde Staten, dan zijn alleen de stranden van Miami, Fort Lauderdale en Tampa goed voor een aangename duik in het water. Aan de andere kant bieden de meeste resorts in Midden- en Zuid-Amerika je een comfortabele warmte en een ideale zeetemperatuur.

De landen van Zuidoost-Azië zoals Thailand, de Filippijnen, Indonesië, de Malediven of de stranden in het zuiden van India zijn perfecte bestemmingen om aangename momenten van ontspanning door te brengen. Ze hebben een enorme diversiteit aan plekken waar zwemmen in januari je een comfortabel gevoel garandeert.

De maand januari is gunstig voor een aangename duik voor de meeste Afrikaanse kusten, behalve de Maghreb-landen waar zwemmen in januari nauwelijks comfortabel is: het geval van Marokko en Tunesië. Aan de andere kant is zwemmen in Kaapverdië aangenaam. Of de eilanden van de Indische Oceaan: gewoonweg perfect. Duikliefhebbers die naar de oostkust van Afrika vertrekken, kunnen hun lievelingssport in de aangenaam warme zee beoefenen.

De beste bestemmingen van het kusttoerisme in het Midden-Oosten zullen je aangename momenten bezorgen. Zon, elke dag, en nog beter: aangenaam warm weer! Zelfs duikliefhebbers kunnen hier profiteren van de aangename zeewatertemperatuur. Er zijn een paar uitzonderingen, bijvoorbeeld voor de Turkse kustplaatsen, waar zwemmen in januari voorbehouden is aan degenen die gewend zijn aan fris water.

Januari is een van de beste tijden om je te ontspannen op de Caribische eilanden. Niet alleen is het weer bijna perfect dankzij de schaarste aan regen, maar de zeetemperatuur is ook perfect.

Zeetemperatuur kaart in januari

perfect zwemwater aangenaam zwemwater fris zwemwater koud zwemwater ijskoud zwemwater
Verander eenheden