Waar kunt u gaan zwemmen en naar het strand gaan in december 2023? Waar vindt u een aangename zeetemperatuur in de maand in december?

Wilt u naar het strand gaan in december? Maar waar gaat u heen om er zeker van te zijn dat het water de juiste temperatuur heeft en u op een aangename manier kunt zwemmen? Het antwoord is hier te vinden met de zeetemperatuur in december wereldwijd en onze adviezen naar welke bestemmingen toe te gaan om verzekerd van de zee te genieten.

Top 15 van landen om te gaan zwemmen in december 2023


Waar kunt u gaan zwemmen in de maand december wereldwijd?

December is al in het hartje van het winterseizoen op het noordelijk halfrond. Veel badplaatsen die in de zomer geprijsd zijn, zijn ijskoud in de winter. Dit betekent, dat als je je wilt ontspannen in de aangenaam warme zon op een stuk fijn zand, je dus in december op zoek moet gaan naar de juiste plek om te zwemmen en van een aangename zeetemperatuur te profiteren.

Voor een aangename sessie “ontspanning aan de zee”, ga maar naar de Canarische Eilanden: de temperatuur van de atmosfeer en de aanwezigheid van de zon zullen je aangename momenten bezorgen. Je kunt naar andere bestemmingen zoals Cyprus of Malta gaan, maar verwacht toch al een frissere watertemperatuur. In Noord-Europa vriest het al, dus zwemmen is helemaal niet aangeraden voor al je je gewoon wilt ontspannen.

Met ijskoud water, zoals in Noord-Amerika is het beter om niet meer te zwemmen. Aan de andere kant profiteer je in Latijns-Amerika van een aangename zeetemperatuur voor zwemsessies, of om te sporten zoals kitesurfen of surfen te testen.

December is een van de beste tijden voor een duikje in de zee in de Aziatische landen. Er is natuurlijk het onvergetelijke Thailand, maar er zijn ook andere landen om te ontdekken, waar zwemmen in december je een onvergelijkbaar gevoel van comfort kan geven. Sommige badplaatsen in Japan en Taiwan zijn in deze tijd van het jaar prachtig.

Naast Kenia en Senegal zijn de meeste eilanden in het zuidwesten van de Indische Oceaan idyllische vakantieplaatsen aan zee: de Seychellen, het eiland Réunion, Mauritius en het Rodrigues eiland mag je zeker niet missen als je van de klimatologische omstandigheden en de warmte van de zee wilt profiteren. Alle vakantiebestemmingen in Afrika zijn gunstig, maar vermijd de Maghreb-landen omdat zwemmen daar al fris kan zijn.

Als je een voorkeur voor de landen van het Midden-Oosten hebt, geef dan een kans aan de landen die aan de Perzische Golf grenzen, zoals de Verenigde Arabische Emiraten en het Sultanaat van Oman. Ze zijn allemaal prachtig en hebben in december prachtige plekken om te zwemmen. De stranden van Turkije en Libanon worden weer wat rustiger door het frisse water.

De Caribische eilanden zijn perfect om de koele winter van het noordelijk halfrond te vergeten. De zeetemperatuur is aangenaam en het is fijn om te genieten van de zon en de comfortabele warmte van de atmosfeer.

Zeetemperatuur kaart in december

perfect zwemwater aangenaam zwemwater fris zwemwater koud zwemwater ijskoud zwemwater
Verander eenheden