Waar kunt u gaan zwemmen en naar het strand gaan in oktober 2023? Waar vindt u een aangename zeetemperatuur in de maand in oktober?

Wilt u naar het strand gaan in oktober? Maar waar gaat u heen om er zeker van te zijn dat het water de juiste temperatuur heeft en u op een aangename manier kunt zwemmen? Het antwoord is hier te vinden met de zeetemperatuur in oktober wereldwijd en onze adviezen naar welke bestemmingen toe te gaan om verzekerd van de zee te genieten.

Top 15 van landen om te gaan zwemmen in oktober 2023


Waar kunt u gaan zwemmen in de maand oktober wereldwijd?

Als in oktober de meeste badplaatsen op het noordelijk halfrond hun gebruikelijke rust terugkrijgen, blijven talrijke locaties over de hele wereld en waar te baden in oktober de aantrekkingskracht van het kusttoerisme, met een toestroom van zeeliefhebbers. Ze worden begunstigd door een zeetemperatuur die een aangenaam gevoel geeft aan zwemmers.

In de Algarve in Portugal, de zuidkust van Spanje en de Italiaanse kust kun je in oktober nog heerlijk zwemmen in de zee. De eilanden van de Middellandse Zee, evenals Griekenland en zijn eilanden blijven favoriete bestemmingen voor zonaanbidders en toeristen in Europa.

Als je een zwak hebt voor Noord-Amerika, zorgen alleen Florida en de kustlijn van de Golf van Mexico ervoor dat je er aangename momenten van ontspanning aan de zee kan doorbrengen. Om een ideale zeetemperatuur te vinden, moet je bestemmingen zoals Latijns-Amerika kiezen, behalve Argentinië, Uruguay, Chili en Peru, die al wat flink wat frisser zijn.

Oktober markeert ook het einde van het moessonseizoen. De meeste bestemmigen laten hun pracht en praal zien, en vallen op door de schoonheid van hun omgeving en waar zwemmen in oktober een puur moment van plezier is. Onder andere Thailand, de Malediven, Vietnam, Japan en andere stranden in Indonesië zoals Bali.

In deze tijd van het jaar zijn de meeste badplaatsen in Afrika gastvrij, behalve Namibië. Maar Senegal en de Seychellen overtreffen ver je verwachtingen. Zon en warmte dragen bij aan de temperatuur van de zee om je een droomvakantie te bezorgen.

Dankzij de regressie van de hitte worden de klimatologische omstandigheden in Egypte zeer comfortabel voor momenten van ontspanning aan zee. Behalve de stranden van Turkije, zijn de vakantiebestemmingen in de zon in het Midden-Oosten erg aantrekkelijk, vooral dankzij de pracht van de plaatsen waar zwemmen in oktober nog steeds comfortabel is.

In oktober zijn de stranden van Guadeloupe, Martinique, Cuba en de Dominicaanse Republiek erg druk, omdat veel mensen profiteren van de pracht van de plaatsen waar zwemmen in oktober puur genot betekent, dankzij de warmte van de zee. Of je nu lekker wilt luieren, surfen, duiken of zeilen, er zijn genoeg mooie plekken in het Caribisch gebied.

Zeetemperatuur kaart in oktober

perfect zwemwater aangenaam zwemwater fris zwemwater koud zwemwater ijskoud zwemwater
Verander eenheden