Waar kunt u gaan zwemmen en naar het strand gaan in september 2023? Waar vindt u een aangename zeetemperatuur in de maand in september?

Wilt u naar het strand gaan in september? Maar waar gaat u heen om er zeker van te zijn dat het water de juiste temperatuur heeft en u op een aangename manier kunt zwemmen? Het antwoord is hier te vinden met de zeetemperatuur in september wereldwijd en onze adviezen naar welke bestemmingen toe te gaan om verzekerd van de zee te genieten.

Top 15 van landen om te gaan zwemmen in september 2023


Waar kunt u gaan zwemmen in de maand september wereldwijd?

September is populair bij liefhebbers van strandvakanties omdat het weer over het algemeen mooi is, met zonneschijn en aangename warmte. Sommige plaatsen in de wereld waar je in september kunt zwemmen zijn toch een betere keuze dankzij de zeetemperatuur, die zwemmers een gevoel van welzijn en de mogelijkheid om van de pracht van de omgeving te genieten geeft, zoals blauwe lagunes en brede stroken fijn zand.

Als je besluit om in Europa te blijven en toch tijd wilt doorbrengen op een prachtig strand met helder en aangenaam warm water, geef dan de voorkeur aan de Spaanse, Portugese, Franse kust en aan de Middellandse Zee. Op de stranden die op de Adriatische Zee uitkomen kun je zo aangename momenten van ontspanning doorbrengen.

Als je toch naar Noord-Amerika gaat, verwacht een frisse duik, vooral als je in Canada verblijft. Maar aan de Golf van Mexico heb je de mogelijkheid van een aangename zeetemperatuur te genieten. Met uitzondering van de landen wat meer naar het zuiden van Brazilië, blijft Latijns-Amerika de favoriete bestemming voor zwematleten in september, en niet alleen kunnen ze genieten van zwemmen in warm water, maar ook andere nautische activiteiten, zoals surfen.

Als je een zwak hebt voor kusttoerisme in Azië, dan heb je een ruime keuze aan bestemmingen, waarvan sommige tot de beste behoren, zoals de Malediven, Vietnam, Maleisië of de parel van de Indische Oceaan, Sri Lanka. Zonder Japan, verder naar het oosten, te vergeten. Je moet echter waakzaam blijven, want september is het hart van de moessonperiode in Azië.

In september behoren Kaapverdië, Tunesië en de Seychellen tot de droombestemmingen die je een aangenaam gevoel van comfort zullen geven. Afgezien van de Namibische kusten, die opvallen door hun bijna ijskoude zeetemperaturen, verwelkomen alle andere badplaatsen in Afrika je met open armen.

In deze periode onthullen de kustplaatsen van Turkije al hun pracht met prachtige plekken waar zwemmen in september idyllisch is. De meeste badplaatsen in het Midden-Oosten bieden je de mogelijkheid om heerlijk te zwemmen. En voor liefhebbers van duiken blijven het Sultanaat van Oman en Dubai de beste bestemmingen.

Turquoise zee en blauwe lagune met een aangenaam warme zee, idyllische omgeving met zandstranden of pittoreske zwemplekken in september: alle vakantiebestemmingen aan de zee in het Caribisch gebied zijn gewoonweg perfect.

Zeetemperatuur kaart in september

perfect zwemwater aangenaam zwemwater fris zwemwater koud zwemwater ijskoud zwemwater
Verander eenheden