Waar kunt u gaan zwemmen en naar het strand gaan in mei 2024? Waar vindt u een aangename zeetemperatuur in de maand in mei?

Wilt u naar het strand gaan in mei? Maar waar gaat u heen om er zeker van te zijn dat het water de juiste temperatuur heeft en u op een aangename manier kunt zwemmen? Het antwoord is hier te vinden met de zeetemperatuur in mei wereldwijd en onze adviezen naar welke bestemmingen toe te gaan om verzekerd van de zee te genieten.

Top 15 van landen om te gaan zwemmen in mei 2024


Waar kunt u gaan zwemmen in de maand mei wereldwijd?

Je droomt van mooie zonnige bestemmingen, waar je in mei kunt genieten van aangenaam zeewater en onvergetelijke momenten op het strand kunt doorbrengen. Veel paradijselijke plaatsen verwelkomen je met perfecte klimatologische omstandigheden, omdat het weer vaak fantastisch is, rekening houdend met de zon en de comfortabele warmte.

Terwijl de landen die aan de Noordzee grenzen door de koude temperaturen van de zee worden benadeeld, die aangenaam zwemmen onmogelijk maken, profiteren de landen rond de Middellandse Zee van aanvaardbare omstandigheden. De zeetemperatuur in Zuid-Europa is nog wat fris, maar zwemmen is al wat aangenamer omdat het weer in mei ook beter is. Spanje, Portugal, Zuid-Frankrijk en zelfs Kroatië hebben plaatsen waar zwemmen in mei al aangenaam is.

Voor liefhebbers van Noord-Amerika, de kusten van Florida en de aangrenzende kustlijn zoals de Golf van Mexico, bieden comfortabele vakantiebestemmingen aan zee. Maar het schiereiland Yucatán en Costa Rica blijven de vlaggenschipbestemmingen van Midden-Amerika, als je een bestemming zoekt om in mei te zwemmen. Vooral omdat de zeetemperatuur gewoonweg ideaal is voor een droomzwem.

Van Centraal-Azië tot Zuidoost-Azië via zuidelijke landen zoals de Malediven, Zuid-India of Sri Lanka, de maand mei is perfect voor vakanties aan zee, vooral gezien dat de zeetemperatuur een echte aanwinst is voor deze plaatsen, waar zwemmen in mei echt comfortabel is. Japan en Taiwan zijn nu ook op de lijst van "landen die worden aanbevolen voor een aangename duik".

Door een bestemming in Afrika te kiezen, heb je een breed scala aan stranden en idyllische plekken waar je in mei kunt zwemmen en van de zon, de warmte en de temperatuur van de aangenaam warme zee genieten. Van Senegal tot Gabon, via de landen van Oost-Afrika zoals Mozambique of de paradijselijke eilanden zoals Reunion en Madagascar, de schoonheid van de verschillende plaatsen zal je zonder woorden laten.

In mei onthullen de stranden in het zuiden van Turkije hun charme aan de eerste zomerbezoekers die komen genieten van de zon en de zee. Bestemmingen zoals Egypte en Dubai ervaren een toestroom van vakantiegangers, omdat ze in mei ideale plekken hebben om te zwemmen.

Net als de Dominicaanse Republiek bieden alle Caribische eilanden vakantiegangers de kans om paradijselijke stranden te ontdekken waar ze in mei kunnen zwemmen.

Zeetemperatuur kaart in mei

perfect zwemwater aangenaam zwemwater fris zwemwater koud zwemwater ijskoud zwemwater
Verander eenheden